HOME          OVER ONS         NIEUWS & MEDIA         SPONSOREN          CONTACT

Dirigent

Onze dirigent stelt zich hieronder aan u voor:

“Ik ben Wim Reijnders (1958), gehuwd en twee kinderen en studeerde aan het Maastrichts conservatorium af in de vakken schoolmuziek/amv en zang. Daarnaast studeerde ik enkele jaren harmonie/fanfare- en koordirectie.  Sinds mijn zeventiende ben ik werkzaam als dirigent van  gemengde koren o.a een operette gezelschap, mannenkoren en popkoren. Bij al mijn koren heeft de aandacht voor expressie, beleving, het stemgebruik en de koorklank grote prioriteit.  Het plezier in het zingen, en “je moet met meer energie in je lijf het repetitie lokaal verlaten dan waarmee je binnen kwam”, is voor mij heel belangrijk.
Momenteel ben ik dirigent van o.a het HVE (klassiek kamerkoor) en de Doornenburgsanghers een gemengdkoor met een gevarieerd hoofdzakelijk licht repertoire. Regelmatig werk ik samen met orkesten in verschillende bezettingen van strijkkwartet tot groot symfonie orkest en pop-band bezetting.  Naast het dirigeren word ik regelmatig gevraagd als zangpedagoog om bij koren een workshop te verzorgen. Als muziekdocent werk ik op enkele basisscholen waar dan het zingen een belangrijke plaats inneemt.”

Wij zijn blij met Wim Reijnders een gedreven dirigent met veel ervaring aan ons theaterkoor te kunnen binden!

Regisseur

Voor onze nieuwe productie hebben wij ook een regisseur aangetrokken. Zij stelt zich hieronder voor:

“Ik ben Anne-Sofie van der Weijden (1989). Ik ben geboren in Helmond en woon sinds 2018 samen met mijn vriend en dochtertje in Veghel.
In 2015 ben ik afgestudeerd als theatermaker en theaterdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (ArtEZ). Sindsdien ben ik werkzaam als theaterdocent, regie assistent bij verschillende professionele producties (o.a. Lost in the Greenhouse-Orkater en We Want More! – Bos Theaterproducties) en als theatermaker/regisseur van kleinere producties.
Wat ik zo leuk vind aan het maken van voorstellingen is dat je het met elkáár maakt. Iedereen heeft zijn aandeel in het geheel en we hebben allemaal hetzelfde doel: Een mooie voorstelling maken. Er ontstaat daardoor een geweldig gevoel van saamhorigheid en energie. En die energie straalt weer af op het publiek dat naar de voorstelling komt kijken.
Naast theater heb ik nog een grote passie en dat is zingen. Samen met mijn band Bag on Wheels treed ik regelmatig op in kroegen, op feesten en op evenementen.
Bij theaterkoor Stem komen 2 passies bij elkaar en ik vind het ontzettend leuk om met deze enthousiaste groep een muzikale voorstelling te maken!”