HOME         OVER ONS         NIEUWS & MEDIA         SPONSOREN          CONTACT

Theaterkoor Stem op Rooi vol Koren!

2 oktober 2022

Eindelijk mogen we weer het podium op! En wel op zondag 9 oktober a.s. tijdens het Rooi Vol Koren festival in Sint-Oedenrode. Theaterkoor Stem treedt drie keer op met een mix van nummers uit de oude en nieuwe show (We Want More). Hier zijn we te horen/zien:

12:30u: Zalencentrum de Beurs

14:00u: Hoofdpodium, Markt

16:30u: Atrium B, Meierij

Download de app en gebruik die als navigatie zodat je ons niet kunt missen!

'Vlucht naar de vrijheid' geannuleerd

23 november 2021

‘Vlucht naar de Vrijheid’ gaat niet (meer) door! We waren zó kort bij, zó kort bij… het is maart 2020, en één dag voordat we de zaal zouden gaan inrichten voor de uitvoeringen van ‘Vlucht naar de Vrijheid’ ging Nederland op slot. Covid-19! De geplande uitvoeringen in maart 2020 werden uitgesteld. Nieuwe data werden gepland maar ook die konden keer op keer op de kalender worden doorgehaald.   Nú, bijna twee jaar later en meerdere pogingen verder om met ons theaterkoor ‘Vlucht naar de Vrijheid’ uit te kunnen voeren, valt het doek voor deze voorstellingen.   Met het oog op de steeds maar toenemende besmettingscijfers, de impact die COVID-19 heeft op ieders dagelijks leven, en zeker ook rekening houdende met onze eigen gezondheid en de gezondheid van iedereen die bij ons betrokken is, achten wij het niet verantwoord om de voorstellingen door te laten gaan!

Rabo ClubSupport van start!

4 oktober 2021

STEM op Stem! Vanaf 4 oktober kan er gestemd worden voor Rabo Clubsupport! Laat je stem niet verloren gaan! Steun Theaterkoor Stem en draag bij aan het behoud van een rijk en actief cultureel gebeuren in Meierijstad. Juist nu! Ben je al lid van de Rabobank? Breng dan je stem uit via https://www.rabo-clubsupport.nl/

Kaartverkoop start op 6 oktober

30 september 2021

Goed nieuws: de kaartverkoop voor Vlucht naar de Vrijheid start op 6 oktober a.s. via de website van De Brink: www.debrinkeerde.nl.

We zijn weer begonnen!

17 september 2021

Anderhalf jaar nadat we halsoverkop de opmaat naar de première van Vlucht naar de Vrijheid moesten afbreken, hebben we de draad weer opgepakt. Af en toe hebben we samen gezongen maar het was vaak met de beperkingen die we allemaal kennen. Maar nu zijn we definitief weer uit de startblokken en gaan vol voor de uitvoeringen van de show waar we in maart vorig jaar klaar voor waren. Wanneer? Dat maken we binnenkort bekend. Hou kranten en social media in de gaten!

Theaterkoor Stem 'Terug in het Nieuws'

2 januari 2021

In het Eindhovens Dagblad van 2 januari 2021: Theaterkoor Stem ‘terug in het nieuws’. Over het steeds weer moeten uitstellen van de voorstelling ‘Vlucht Naar De Vrijheid’. Hoewel geschreven in de sfeer van de bevrijding in 1945 en 75 jaar vrijheid krijgt ‘Vlucht Naar De Vrijheid’ nu wel een heel andere betekenis. Maar zoals in het artikel gezegd: uitstel betekent geen afstel. We hebben goede hoop dat we de voorstelling in 2021 op de planken kunnen brengen. Wanneer precies? Dat hangt natuurlijk af van de ontwikkelingen maar we laten het u zo snel mogelijk weten!  Vooralsnog wensen bestuur en deelnemers van Theaterkoor Stem u allen een gelukkig, muzikaal maar bovenal gezond 2021!

Helaas weer uitstel

3 december 2020

Helaas! We hadden goede hoop dat we in maart 2021 onze voorstelling Vlucht naar de Vrijheid konden opvoeren in De Brink in Eerde. U heeft daar kaartjes voor gekocht, en daar zijn wij heel blij mee. Jammer genoeg zorgt de coronacrisis ervoor dat we de komende periode nog niet kunnen repeteren, en het is nog maar de vraag wanneer het weer veilig genoeg is voor ons theaterkoor om weer samen te zingen èn voor u op te treden. Ook u als bezoeker wil graag een mooie theatervoorstelling zien op een veilige manier.

Wij hebben daarom moeten besluiten om de opvoering van Vlucht naar de Vrijheid uit te stellen. Wij willen uiteraard de productie nog wel opvoeren, maar we weten nog niet wanneer!

Ieder theater, festival, museum of concertzaal hanteert hetzelfde beleid met betrekking tot restitutie. Kan een voorstelling niet verplaatst worden naar een nieuwe datum, dan ontvangt u het aankoopbedrag in de vorm van een voucher.  Als u Theaterkoor Stem wilt steunen, dan is het mogelijk uw kaartjes om te zetten in een donatie. Daarnaast blijft er de mogelijkheid je geld terug te vragen. Dit is geregeld in de landelijke afspraken van Bewaar je ticket, geniet later. Meer over deze regeling vindt u op www.bewaarjeticket.nl

Zij die al een kaartje hebben gekocht ontvangen binnenkort hierover een e-mail.

Gulle gift Buurtschap Oud Rijsingen

4 oktober 2020

Met de opbrengst van hun oud papier inzameling steunt buurtschap Oud Rijsingen uit Sint-Oedenrode elk jaar verschillende verenigingen, clubs en goede doelen acties. Dit weekend werd Theaterkoor Stem verblijd met een gulle gift van 400 euro als steun in de rug voor de voorstelling Vlucht naar de Vrijheid. De lockdown als gevolg van het coronavirus dwong het theaterkoor, drie dagen voor de première, de voorstelling een jaar uit te stellen. Naast de enorme teleurstelling voor iedereen die hier zoveel energie in heeft gestoken, zorgt dit ook financieel technisch gezien voor een tegenslag. Wij zijn dan ook heel blij met deze gift en willen buurtschap Oud Rijsingen middels deze weg enorm bedanken voor hun steun!

Dit weekend ontving onze voorzitter Eric Brugmans uit handen van Oud Rijsingen voorzitter Piet Klaasen de cheque van 400 euro tijdens een speciale bijeenkomst. Naast het theaterkoor kregen ook Toneelgroep Klavertje Vier, Stichting ‘Voor Elk Kind Een Sint’ en het Alpe d’Huez fietsinitiatief ‘BIG Challenge 1 Meierij’ ook een mooie bijdrage uitgereikt.
Foto: Hans van den Wijngaard

Start repetities nieuw koorseizoen

4 september 2020

Woensdag 2 september trapten we af voor een nieuw koorseizoen. Anders dan anders, maar toch. Wel weer In het vertrouwde gemeenschapshuis de Brink. Met een compleet ingestudeerde show paraat, die erom schreeuwt om opgevoerd te worden. Maar dat duurt helaas nog even. Daarom storten we ons op nieuwe muziek. Want wij kijken vooruit. En hopelijk kijken jullie mee want ook wij hebben de steun van publiek nu heel hard nodig. Mooie woorden waren er van het bestuur, nieuwe leden werden welkom geheten (geïnteresseerden kunnen nog steeds aansluiten!) en na een stevige inzingsessie werden de partituren weer opgepakt.  En na afloop was iedereen het er over eens dat het heerlijk was om zo weer eens samen te zingen!

Vlucht naar de Vrijheid verplaatst naar maart 2021

15 juli 2020

Helaas heeft Theaterkoor Stem moeten besluiten om de geplande voorstellingen van Vlucht naar de Vrijheid in oktober te verplaatsen. Het bestuur van Theaterkoor Stem laat weten: “Omdat er nog geen duidelijk zicht is op het laten plaatsvinden van onze voorstellingen in oktober en welke gevolgen de anderhalvemeterregel heeft voor het aantal bezoekers, hebben wij – in goede samenwerking met o.a. De Brink en Audio Foolen – nieuwe data kunnen vaststellen. “

Op 12, 13 en 14 maart 2021 wordt ‘Vlucht naar de Vrijheid’ uitgevoerd in De Brink in Eerde. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 maart om 20.00 uur en op zondag 14 maart om 14.00 uur. Mocht u al kaartjes hebben gekocht, dan blijven deze gewoon geldig volgens het volgende schema: kaartjes voor vrijdag 23 oktober zijn geldig voor vrijdag 12 maart. Kaartjes voor zaterdag 24 oktober zijn geldig voor zaterdag 13 maart, en kaartjes van zondag 25 oktober zijn geldig voor zondag 14 maart.  Mocht dit u niet uitkomen, dan kunt u contact opnemen met penningmeester@theaterkoorstem.nl waarna wij samen met u naar een alternatief kijken.

Vlucht naar de Vrijheid nu in oktober

28 april 2020

Ook wij willen de regels van de overheid en het RIVM met betrekking tot de bestrijding van het COVID-19 virus volgen. Omdat er nog geen duidelijk zicht is op het eventueel kunnen laten plaatsvinden van onze voorstellingen in juni, hebben wij – in goede samenwerking met o.a. De Brink en Audio Foolen – nieuwe data kunnen vaststellen.  

Op 23, 24 en 25 oktober wordt ‘Vlucht naar de Vrijheid’ uitgevoerd in De Brink in Eerde. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober om 20.00 uur en op zondag 25 oktober om 16.00 uur. Mocht u al kaartjes hebben gekocht, dan blijven deze gewoon geldig volgens het volgende schema: kaartjes voor donderdag 18 juni zijn geldig voor vrijdag 23 oktober. Kaartjes voor vrijdag 19 juni zijn geldig voor zaterdag 24 oktober, en kaartjes van zaterdag 20 juni zijn geldig voor zondag 25 oktober.  Mocht dit u niet uitkomen, dan kunt u contact opnemen met penningmeester@theaterkoorstem.nl waarna wij samen met u naar een alternatief kijken.

Vlucht naar de Vrijheid uitgesteld

10 maart 2020

Theaterkoor Stem heeft vanaf het begin van de corona-besmetting in Nederland de adviezen van het RIVM en de GGD gevolgd. Nu de autoriteiten het houden van evenementen waar veel mensen bijeenkomen, afraden en bij meer dan 1000 bezoekers zelfs verbieden, moet het bestuur helaas besluiten de geplande voorstellingen van Vlucht naar de Vrijheid in De Brink in Eerde op 13, 14 en 15 maart geen doorgang te laten vinden.  Wij gaan snel op zoek naar een alternatieve datum voor deze drie voorstellingen. Uw gekochte toegangskaartje blijft gewoon geldig. Zodra wij meer weten zullen wij u via onze website en Facebookpagina informeren.

De totstandkoming van Vlucht naar de Vrijheid

24 januari 2020

In de MooiRooi krant van 22 jan is een interview met Mirjam Vermeulen, tekstschrijver, choreograaf en koordeelnemer, gepubliceerd over de totstandkoming van ‘Vlucht naar de Vrijheid’. (https://www.mooirooi.nl/nieuws/cultuur/53276/de-totstandkoming-van-vlucht-naar-de-vrijheid-). Daarin vertelt Mirjam wat er zoal achter de schermen gebeurt voordat de eerste noot op 13 maart in de Brink in Eerde klinkt.

Mooi Rooi krant over Vlucht naar de Vrijheid

22 januari 2020

“Theaterkoor Stem is inmiddels een vaste waarde in het rijke culturele leven van Meierijstad. Al sinds 2009 (tot 2014 onder de naam Theaterkoor Rooi) brengt het theaterkoor elke twee jaar een grote, zelfgeschreven en geproduceerde muzikale show op de planken. Dat varieert van een heuse musical tot muziektheater rondom een bepaald thema. De lat ligt daarbij erg hoog. Zowel muzikaal als theatraal wordt er veel aandacht besteed aan de uitvoering (altijd met een live-band!), licht en geluid, de aankleding en alles wat daar nog meer bij komt kijken. Op 13, 14 en 15 maart speelt het koor de productie “Vlucht naar de Vrijheid” in De Brink in Eerde. Aan Mirjam Vermeulen, tekstschrijver en lid van de werkgroep Nieuwe Productie, de vraag hoe zo’n productie nu eigenlijk tot stand komt.” …

Presentatie poster Vlucht naar de Vrijheid

4 januari 2020

Theaterkoor Stem wenst iedereen een gelukkig, muzikaal en vooral gezond 2020. Deze poster zult u de komende tijd regelmatig in Meierijstad tegenkomen. Hij roept op om onze voorstelling ‘Vlucht naar de Vrijheid’ te bezoeken. Koop snel je kaarten op www.debrinkeerde.nl.

Kaartverkoop Vlucht naar de Vrijheid gestart!

1 december 2019

Op zoek naar een bijzonder Kerstkado? Kaarten voor onze voorstelling ‘Vlucht naar de Vrijheid’ zijn vanaf nu te koop! Ga snel naar www.debrinkeerde.nl/evenementen/ om je kaarten te boeken voor één van de uitvoeringen op 13, 14 of 15 maart 2020 in de Brink in Eerde.

Wijnsponsoractie Vlucht naar de Vrijheid

10 november 2019

Er zijn heerlijke flessen wijn te koop waarvan de opbrengt ten goede komt aan ‘Vlucht naar de Vrijheid’, de nieuwe productie van Theaterkoor Stem. Op deze manier geniet u van een heerlijke wijn terwijl u ook een bijdrage levert aan het tot stand komen van deze productie. We hebben drie uitstekende wijnen geselecteerd: een Montaignan Syrah (rood) en Chardonnay (wit) uit 2018 (Regio Languedoc-Roussillon Zuid-Frankrijk) en een Prosecco Spumante extra dry uit Veneto (Italië). De rode en witte wijn kosten €6,49 per fles en de Prosecco kost €7,69 per fles. Bestellen van deze kan via secretariaat@theaterkoorstem.nl

Sint en piet op bezoek?

15 oktober 2019

Vindt u het leuk om Sinterklaas en/of twee Pieten te ontvangen? Gezellig bij u thuis, op school, de vereniging of op het werk? Theaterkoor Stem helpt Sinterklaas met zijn bezoeken. Voor meer informatie en het maken van reserveringen stuur een e-mail naar: sint@theaterkoorstem.nl We mailen u terug met opgave van de mogelijkheden en de kosten.

De opbrengst wordt gebruikt voor de financiering van de nieuwe productie van Theaterkoor Stem ‘Vlucht naar de Vrijheid’.

Dineren met Theaterkoor Stem?

22 september 2019

Theaterkoor Stem organiseert in samenwerking met restaurant de Beleving in Sint-Oedenrode een culinaire avond op donderdagavond 7 november as. Tijdens deze avond kunt u genieten van een speciaal samengesteld 4-gangen diner.

Leuke bijkomstigheid is dat de opbrengst ten goede komt aan de voorstelling ‘Vlucht naar de vrijheid’. Theaterkoor Stem zal op 13, 14 & 15 maart 2020 in De Brink in Eerde de voorstelling op de planken brengen.

Reserveren kan via stemdiner@theaterkoorstem.nl of download het inschrijfformulier.

Wacht niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt! Aanmelden kan tot 30 oktober 2019.

Presentatie logo Vlucht naar de Vrijheid

11 september 2019

Tijdens de eerste repetitie na de vakantie is het logo van de nieuwe productie gepresenteerd. En daarbij hoort natuurlijk taart! Het logo is ontworpen door Maarten van Uittert van Mrtn-Sign in Sint-Oedenrode. Komende maanden wordt gestart met de spelrepetities onder leiding van regisseur Anne-Sofie van der Weijden. Daarnaast staan er verschillende activiteiten op het programma om de broodnodige financiële middelen te vergaren die nodig zijn om een productie als deze rond te krijgen. Zo zal er op 7 november a.s. een sponsordiner worden georganiseerd, is er in de maand september de Jumbo statiegeldactie, Rabo Clubsupport en staat er een wijnactie op stapel. Samen met verschillende werkzondagen en extra repetities met het combo is de agenda voor alle betrokkenen de komende maanden meer dan gevuld! De kaartverkoop voor deze voorstelling (13-14-15 maart 2020, de Brink, Eerde) start begin december. Hou daarvoor onze website en de Facebookpagina in de gaten. 

Theaterkoor Stem zingt op Bevrijdingsfeest: Dansen voor de Vrijheid

6 september 2019

In het kader van ‘Remember September’, waarbij wordt herdacht dat Zuid-Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd, wordt op 14 en 15 september a.s. het bevrijdingsfeest ‘Dansen voor de Vrijheid’ georganiseerd. Gedurende deze 2 dagen verzorgen lokale muziek en zangverenigingen doorlopend optredens op het podium voor de Sint Martinuskerk in het centrum van Sint-Oedenrode. Op zondag 15 september is vanaf 16:00u het podium voor Theaterkoor Stem. Het koor zingt dan een aantal liedjes uit de nieuwe muziektheatervoorstelling ‘Vlucht naar de Vrijheid’ die wordt uitgevoerd op 13, 14 en 15 maart 2020 in de Brink in Eerde.

Statiegeldactie JUMBO Sint-Oedenrode

1 september 2019

In de maand september kunt u uw statiegeldbon van de JUMBO Sint-Oedenrode Centrum doneren aan Theaterkoor Stem. Hiermee helpt u de nieuwe productie ‘Vlucht naar de Vrijheid’ mogelijk te maken. Deze avondvullende muziektheatervoorstelling wordt uitgevoerd op 13, 14 en 15 maart 2020 in De Brink in Eerde.

Theaterkoor Stem op de Hartemèrt Schijndel

23 augustus 2019

U kunt Theaterkoor Stem zondag 25 augustus ontmoeten bij de kraam van het koor op de Hartemèrt in Schijndel. Voor deze gelegenheid is de kraam ingericht in het thema van Hartemèrt: Bevrijding. Dit thema sluit uitstekend aan bij de rode draad van de nieuwe show van Theaterkoor Stem ‘Vlucht naar de Vrijheid’ die in maart 2020 op de planken staat.

Theaterkoor Stem zal u tijdens de Hartemèrt verrassen met straattheater, u kunt op de foto en er worden diverse artikelen verkocht om geld in te zamelen voor de nieuwe voorstelling. Doe mee aan het “raad en win-spel” van het koor en win vrijkaartjes voor de nieuwe voorstelling.

Theaterkoor Stem laat zich zien!

22 juni 2019

Op zondag 23 juni (10-17u) is het weer jaarmarkt in Sint-Oedenrode. U kunt Theaterkoor Stem daar ook ontmoeten bij de kraam van het koor.Zij zullen u verrassen met straattheater, u kunt op de foto en er worden diverse artikelen verkocht om geld in te zamelen voor de nieuwe voorstelling. Als u meedoet aan het “raad en win-spel” van het koor dan kunt u als klap op de vuurpijl kaartjes winnen voor de nieuwe voorstelling.

Onze regisseur

2 april 2019

Wij zijn blij te kunnen melden dat we een regisseur hebben gevonden voor onze nieuwe productie Vlucht naar de vrijheid; Anne-Sofie van der Weijden. Zij stelt zich op deze pagina voor.

Opbrengst actie Jumbo Sint-Oedenrode centrum

17 maart 2019

De eerste twee maanden van dit jaar heeft Theaterkoor Stem een box mogen plaatsen in de Jumbo supermarkt in Sint-Oedenrode centrum bij de automaat voor het inleveren van statiegeldemballage. Onlangs ontvingen wij de opbrengst van deze actie: ruim € 110! Wij zijn de manager van de supermarkt dankbaar voor deze mogelijkheid!

Presentatie: 'Vlucht Naar De Vrijheid!'

28 januari 2019

Theaterkoor Stem heeft zondagmiddag 27 januari in de Gasthuishoeve in Sint-Oedenrode haar nieuwe productie ‘Vlucht Naar De vrijheid!’ gepresenteerd. Opgewarmd door het energieke zangkoor Love4Music uit Veghel genoot het talrijke publiek van nieuwe liedjes die voor het eerst door het koor in het openbaar ten gehore werden gebracht. Ook passeerden enkele oude nummers de revue. De nieuwe productie is een – wederom zelfgeschreven – theatershow over het thema vrijheid. Het verhaal, opgebouwd rondom ca. 20 bekende songs, neemt je mee naar “Escape Double Twenty”; een net “in een nieuw jasje gestoken” bedrijf met een geheel nieuw concept:

Twee groepen gaan met elkaar de strijd aan om zo snel mogelijk uit meerdere escape rooms te ontsnappen. Degene die als eerste van zijn groep met zijn hele groep uit de laatste escaperoom stapt, wint twee weken betaald verlof!

Robert ziet het helemaal zitten en probeert zijn collega- leerkrachten warm te maken voor dit teambuildingsavontuur. Zo moeilijk kan het toch niet zijn… als je maar gebruik maakt van elkaars kwaliteiten komt het vast in orde! Maar of sarcasme, impulsiviteit en zwijgzaamheid nu de kwaliteiten zijn, die hij in gedachten had…?

Bij de groep vrienden loopt de samenwerking ook allesbehalve op rolletjes. Wie had gedacht dat het thema: Vlucht naar de vrijheid je heen en weer zou slingeren tussen heden en oorlogsverleden? Of dat je letterlijk ervaren zou, wat je liever vergeten was? De vrienden leren elkaar op een andere manier kennen, hetgeen een heleboel nieuwe vragen oproept. Vragen die je liever onbeantwoord laat…

Als er dan ook nog een onverwachtse wending plaats vindt en zelfs de medewerkers van Escape Double Twenty het overzicht verliezen, is de chaos compleet! Reden genoeg voor grappige, ontroerende, verstillende en verrassende momenten waarin alles en iedereen (zowel muzikaal als theatraal} mee genomen wordt in de Vlucht Naar De vrijheid!

Presentatie nieuwe productie

13 januari 2019

Het succes van de productie ‘Boeiende Buren’ heeft Theaterkoor Stem enorm gemotiveerd om snel met een nieuw programma te komen. Het vele werk achter de schermen dat zo’n theatershow vergt heeft erin geresulteerd dat er na het optreden op Rooi Volkoren met de repetities voor de nieuwe show is gestart. Op zondag 27 januari verzorgt het theaterkoor samen met gospelkoor Lov4Music uit Veghel een muzikale middag op de Gasthuishoeve in (Kremselen 2, Sint-Oedenrode, aanvang 14:00 uur, toegang gratis). Tijdens dit optreden onthult Theaterkoor Stem de plannen voor de nieuwe productie die in maart 2020 uitgevoerd wordt. Naast liedjes uit ‘Boeiende Buren’ brengt het koor ook enkele liedjes uit de nieuwe productie – die de titel ‘Vlucht Naar De Vrijheid’ draagt – ten gehore. Deze zelfgeschreven theatershow staat in het teken van 75 jaar vrijheid en de bevrijding van Nederland.

Indoor Kerstmarkt Meierijstad

2 december 2018

Op zondag 9 december 2018 organiseert de Brink in Eerde een indoor kerstmarkt! Op deze sfeervolle markt kunt u volop shoppen maar ook genieten van zang, dans en lekker eten! Theaterkoor Stem is daar aanwezig. Wij bieden u de gelegenheid om zelf Kerststukjes te maken onder deskundige begeleiding. Ook maken wij promotie  voor de nieuwe productie die in het voorjaar van 2020 wordt uitgevoerd.

Fotocompilatie Boeiende Buren

28 maart 2018

Een foto compilatie van Boeiende Buren met het koor dat het nummer ‘Another Love’ zingt is te vinden op Youtube.